Artykuły

Owsianka roku!

Przedstawiam wam owsianeczkę, która smakuje jak ciasto marchewkowe albo Crème brûlée. Do tego zawiera moc witamin i minerałów, węglowodany złożone i pełny wachlarz aminokwasów. W składzie jest także marchewka nazywana przez francuzów najtańszym i najskuteczniejszym kosmetykiem dla skóry, a to ze względu na dużą zawartość beta-karotenu, który jest prowitaminą A o dobroczynnym działaniu między innymi na […]

Wołowina z chilli i marchewka z imbirem

Imbir jako korzeń znany jest od tysięcy lat. W kuchni azjatyckiej ma on swoje szczególne miejsce ze względu na swoje dobroczynne właściwości. Działanie tego magicznego korzenia obejmuje obniżenie ciśnienia, redukcję „złego” cholesterolu HDL, wpływa odmładzająco na cały organizm od wewnątrz i od zewnątrz, pomaga zredukować zbędne kilogramy i utrzymać właściwą masę ciała, jest świetnym afrodyzjakiem […]

Spaghetti bolognese trochę inaczej…

Spaghetti jakie chcę wam zaprezentować to nic innego jak cała góra warzyw z dodatkiem mięsa z szynki 🙂 Tradycyjny makaron zastąpiłem tutaj specjalnie przyrządzoną białą kapustą. Pozostałe aromaty są identyczne z klasycznym bolognese. Dzięki temu otrzymujemy danie nisko kaloryczne i nisko węglowodanowe o pełnym bukiecie witamin i antyoksydantów.