Sałatka z rukoli, mozzarelli i orzechów

Szybka sałatka z tego co jest pod ręką, a jak wiadomo takie wychodzą najlepsze 😉PicsArt_1426054908912

Wiosna już chyba zawitała na dobre!

Czy wiecie, że efekt termiczny pożywienia może stwarzać różnicę w wydatkowaniu dobowym energii nawet o 300 kcal?
Jedząc surowe warzywa i owoce organizm musi włożyć w trawienie większy wysiłek niż przy produktach poddanych obróbce takiej jak gotowanie. W ten sposób idealnie podkręcamy sobie nasz metabolizm! Oczywiście pamiętajmy o regularnych posiłkach i dostarczeniu wszystkich niezbędnych składników odżywczych.  Tak więc do dzieła narodzie 😉

Składniki:  PicsArt_1426054968743

-Garść rukoli

-Pomidorki koktajlowe, 4 szt.

-Kuleczki mozzarelli, 5 szt.

-Pomarańcza, 1 szt.

-Mieszanka orzechów, 1 garstka

-Łyżeczka oliwy z oliwek

 

PicsArt_1426054843563Przygotowanie:

Wszystko ze sobą łączymy i posypujemy orzechami 🙂 Nic prostszego 😉

Całość przepisu to około 350kcal.