Pasta jajeczna z awokado i kolędrą :)

Przepis naprawdę prosty. Nie sprawi trudności nawet kompletnemu laikowi kulinarnemu. Pasta jest bardzo sycąca i dzięki świeżej kolendrze ma niepowtarzalny aromat…jajko z awokado

Składniki:

-2 jajka

-1/4 awokado

-siekana kolendra

-sól, pieprz

-ew. łyżka dobrej jakości oliwy

 

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozgniatamy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kolendrę i awokado pokrojone w kosteczkę. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Jeżeli chcecie uzyskać bardziej zwartą konsystencję można dodać odrobinę dobrej oliwy lub oleju rzepakowego.jajko z awokado 2

 

Całość dania ze zdjęcia z chrupkim pieczywem, marchewką i oliwkami to 331 kcal.