Kompleksowy poradnik zmiany nawyków żywieniowych – dzięki tej książce łatwo naprawisz swoje relacje z jedzeniem.
Zyskaj dwie książki w jednej, czyli obszerną część teoretyczną oraz wnikliwą część praktyczną. Razem to 412 stron pełnych merytorycznej wiedzy, przykładów, sposobów i wskazówek, aby odzyskać kontrolę jedzeniem. Dzięki tej książce uzyskasz spokój i zapomnisz o niechcianych nawykach.
Czy wiesz, że już pierwsza osoba czytająca książkę całkowicie zrezygnowała ze słodyczy i jej ulubionej od wielu lat Martini, kiedy tylko dowiedziała się ile w nim jest cukru…
„Z wiedzą, jaką wyniesiecie z tej lektury, bez problemu wybudujecie nie tylko drogę szybkiego ruchu, ale i autostradę zdrowych nawyków i płynącego z niej szczęścia”
"Autor książki „Uzależnienie od słodyczy” opisuje nie tylko dlaczego lubimy słodki smak i słodycze ale też w jaki sposób kształtowały się ludzkie preferencje żywieniowe, czyli dlaczego jemy i co jemy. W tym celu sięga do badań naukowych oraz wykorzystuje doświadczenie własne w pracy z pacjentami. Opisuje jak zmienić stare, niezdrowe nawyki i jak zaplanować odpowiednią dietę. Przedstawia szereg praktycznych rad jak ustalić cele i do nich skutecznie dążyć, jak zadbać o motywację oraz jak odzyskać kontrolę nad jedzeniem. Książka napisana jest bardzo przystępnie językiem i adresowana do osób, które chcą zrozumieć emocje jakie wywołuje u nich żywność i wypracować zdrowe nawyki żywieniowe. "
Prof. dr hab. med. Dariusz Włodarek
"Może być i słodko i zdrowo!
I taka sama jest ta książka - przyjemna i fachowa!
Zawiera solidną podstawę z faktów o fizjologii, dietetyczne nadzienie doprawione szczyptą psychologii i dodatki w postaci humoru i anegdot.
Sięgnij po nią jeśli potrzebujesz trwałej motywacji do zmiany nawyków."
dr Paweł Wolski - psycholog, coach - Uniwersytet SWPS
33%
nastolatków odchudza się przy użyciu drastycznych metod
72%
1 na 10
dziewcząt wykazuje zachowania charakterystyczne dla zaburzeń odżywiania
osób otrzymuje pomoc
Specjalną zniżkę na prowadzone przeze mnie szkolenia online
Darmowy ebook z przepisami zawierającymi zdrowe zamienniki słodyczy
117 przypisów pozwalających dalej poszerzać swoją wiedzę
412 stron pełnych merytorycznej wiedzy, przykładów, sposobów i wskazówek
Dwie książki w jednej, czyli obszerna część teoretyczna i część praktyczna
1.
2.
3.
4.
5.
Osób jedzących pod wpływem emocji
Osób zajadających stres
Osób z zaburzeniami odżywiania
Osób z insulinoopornością lub cukrzycą typu 2
Osób z nadwagą lub otyłością
Specjalistów dietetyków, żywieniowców, psychodietetyków, psychologów, lekarzy czy pielęgniarki…
Utrzymanie nowych nawyków
Wejście w indywidualny model odżywiania
Zmiana zachowania
Odzyskanie kontroli nad swoimi zachowaniami
Zatrzymanie procesu
1.
2.
3.
4.
5.
126
Sposoby odzyskiwania kontroli nad jedzeniem
109
39
interesujących wątków
skutecznych narzędzi do zmiany nawyków
Tylko dzięki zmianie nawyków jesteśmy w stanie zatrzymać to błędna koło wiecznego odchudzania.
Poczuj spokój i uwolnij się raz na zawsze od nielubianych nawyków.
Opinie
„Książka Mikołaja to potężna dawka wiedzy nie tylko na temat zdrowego odżywiania ale także na temat procesów fizjologicznych czy psychologicznych które prowadzą do nadmiernego przejadania się. Kompleksowo Dowiadujemy się z niej również jak sobie z tym radzić. Bardzo cenie fakt, iż treści w książce oparte są na pracach naukowych co czyni te pozycje wyjątkową. Przy okazji książka porusza wiele innych ciekawych zagadnień, które przydadzą się zarówno specjaliście jak i osobie, która chce po prostu zdrowo żyć. Polecam!”
Paulina Ihnatowicz
Opinie
„Bardzo cieszę się, że powoli coraz więcej zaczynamy mówić o odchudzaniu nie jako o konieczności przejścia na dietę, ale o znalezieniu sposobu żywienia, który jest w zgodzie z nami. Podobnie jeśli chodzi o słodycze. Do tej pory najpopularniejszym podejściem radzeniem sobie z zachciankami na słodkie było zakazanie sobie ich i uczestniczenie w wyzwaniach typu 30 dni bez cukru. Jak bardzo cieszę się, że to podejście zostaje powoli wypierane przez dogłębne zrozumienie mechanizmów, które mogą stać za tym, że z jakiegoś powodu ochota na słodycze jest silniejsza od nas. Dlatego cieszę się, że powstała taka książka, którą napisał Mikołaj. Książka, która wyjaśnia zależności pomiędzy psychiką a słodyczami i pomaga znaleźć sposoby rozwiązywania ich w zgodzie ze sobą. Bardzo polecam ją szczególnie osobom, które zmagają się z ogromnymi zachciankami na słodycze i chcą w końcu rozwiązać ten problem jednocześnie nie wywracając swojego życia do góry nogami”
Magda Hajkiewicz
jestem magistrem żywienia i dietetyki (Lubelski Uniwersytet Przyrodniczy) oraz absolwentem studiów podyplomowych na kierunku psychodietetyka (Uniwersytet SWPS), obecnie w trakcie doktoryzacji z nauk medycznych (tytuł „Metabolism and the effect of animal derived oxysterols in the diet on the development of Alzheimer's disease” pod kierunkiem prof. dr hab. n. med. Marii Barcikowskiej-Kotowicz), w ramach której prowadzi badania we współpracy z czołowymi naukowcami oraz praktykami dziedziny.
Jestem wykładowcą akademickim na Wyższej Szkolenie Inżynierii i Zdrowia w Warszawie oraz właścicielem poradni dietetycznej Bdieta. Specjalizuję się w dietetyce klinicznej, współpracując z osobami z wielochorobowością dietozależną. Oprócz tego działam wspólnie z Polskim Towarzystwem Medycyny Stylu Życia, Polskim Stowarzyszeniem Pomocy Osobom z Chorobą Alzheimera oraz Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Pacjentów ze Schorzeniami Serca i Naczyń Eco Serce.
Od lat zajmuję się również działalnością popularyzatorską, m.in. w mediach społecznościowych, gdzie w prosty i inkluzywny sposób przybliżam obserwatorom zagadnienia dotyczące dietetyki i psychodietetyki. Jestem także autorem pierwszej na polskim rynku książki o diecie przeciwdziałającej chorobom neurodegeneracyjnym „Dieta MIND. Sposób na długie życie” oraz zawierającej przepisy i uniwersalne triki publikacji „Zachować zdrowy umysł i ciało”. Jestem także autorem rozdziału poświęconego odżywianiu w „Vademecum – Zrozumieć Alzheimera” wydanego przez m.st. Warszawę oraz Stowarzyszenie Aktywność.
Sprawnie poruszam się w obszarach psychodietetyki, czego efektem jest cały system skutecznych narzędzi do pracy nad uzależnieniem od tzw. comfort foods (jak słodycze, słone przekąski czy dania fast food), od maja 2020 prowadząc webinaria w tym zakresie.
Złotówka z każdej sprzedanej książki trafia do fundacji Insulinooporność
Kontakt