Cena regularna: 150zł
Aktualna cena 59zł
W cenie obszerny ebook i nagranie
W cenie otrzymujesz dostęp do:
Możliwość uczestnictwa w spotkaniu
Udział w panelu dyskusyjnym i możliwość zadawania pytań
Dostęp do nagrania ze spotkania
Darmowy ebook ze szkolenia
Jako podsumowanie ebook z zebranymi wszystkimi informacjami do wielokrotnego stosowania oraz rocznym dostępem do nagrania. Ilość miejsc na spotkanie szkolenie jest ograniczona.
Dowiedz się, jak skutecznie kontrolować ochotę na deser
Dużo wiedzy, dużo praktycznych porad co i kiedy robić aby odzyskać kontrolę nad chęcią na coś słodkiego. Wiedza przekazana w przystępny sposób. Szkolenie dedykowane jest dla kobiet w wieku 24-55 lat.
👉obserwować u siebie czy pojawia się głód czy chęć na jedzenie
👉motywować się do wstania od stołu w odpowiednim momencie
👉oceniać kiedy można sobie pozwolić na coś ekstra po posiłku
👉komponować posiłek aby generował jak najmniejszą chęć na słodkości
👉oceniać odpowiednią energetyczności swojej diety
👉zmienić nawyk jedzenia słodkiego deseru
👉zabezpieczyć się zawczasu przed chęcią na słodkie
👉zaspokoić chęć na słodkie w konstruktywny i zdrowy sposób
👉elastycznie wydłużać czas po obiedzie do deseru
👉obrazować swoje prawdziwe potrzeby mogące kryć się za chęcią na słodycze
Plan spotkania
1. Skąd się bierze chęć na coś słodkiego?
2. Szlak biochemiczny:
- Dopamina
- Serotonina
3. Szlak behawioralny
- Próg smaku
- Hormon F21
- Wieczorne zapasy
- Oś mózg-jelito
- Sensoryczne pobudzenie zmysłów
4. Kontrola diety:
-Trawienie
-Kompozycja posiłków
-Składniki ograniczające chęć na słodkie
5. Sposoby na umiejętne kontrolowanie ochoty na słodkie
Zdobyte metody możesz wprowadzić od razu po webinarze, pozbywając się swoich słabości z dnia na dzień
Dzięki konkretnemu planowi, zabezpieczysz się przed ewentualnym nawrotem starych przyzwyczajeń
Dietetyk, psychodietetyk, badacz, wykładowca akademicki i autor bestsellerowych publikacji poświęconych odżywianiu. Zawodowo specjalizuje się w dietach przeznaczonych dla osób w różnym wieku z chorobami współistniejącymi, jak nadciśnienie tętnicze, hipercholesterolemia, insulinooporność, cukrzyca, otyłość, choroby tarczycy, choroby autoimmunologiczne oraz neurodegeneracyjne. Od lat z powodzeniem pomaga pacjentom nawiązywać zdrowe relacje z jedzeniem.
Prowadzący
Mikołaj Choroszyński